nieuwsbrief januari 2021

RECEPT VAN DE MAAND


VITELLO TONNATO
Vitello tonnato (kalfsvlees met tonijnsaus)
Een echt Italiaans gerecht dat smakelijk en eenvoudig te maken is. Een combi van vis en vlees. Te maken als lunchgerecht of als voorgerecht.
Ingrediënten voor 4 personen.
1 blikje tonijn naturel (185 gr)
200 gr kalfsfricandeau
3 eetlepels mayonaise
1 ansjovisfilet
50 ml witte wijn
3 theelepels kappertjes
rucola, hoeveelheid naar eigen smaak
1 eetlepel pijnboompitjes
zout en peper naar eigen smaak
voor extra garnering en kleur wat kerstomaatjes

Laat de tonijn uitlekken en pureer de tonijn met een staafmixer, samen met de mayonaise, de ansjovis, de witte wijn en de helft van de kappertjes.
Voeg naar smaak peper toe en eventueel wat zout.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze net gaan kleuren en je ze gaat ruiken.
Kies overigens nooit de goedkope pijnboompitten maar ga voor de pitten uit Europa. De goedkopere komen uit China en deze kunnen bij sommige mensen een allergische reactie veroorzaken, waarbij je een aantal dagen een bittere smaak in je mond krijgt.


Leg 200 gr dungesneden kalfsfricandeau op 4 borden. Schep er de tonijnmayonaise op en bestrooi met rucola, de pijnboompitten en de rest van de kappertjes.


Buon appetito

Nieuws van de maand

2021
Het nieuwe jaar is begonnen. Vol goede moed beginnen we aan 2021. Met de hoop op een beterjaar! Wij zien het positief tegemoet. En hebben er alle vertrouwen in dat onze gasten weer fijn kunnen gaan genieten van het mooie leven in Abruzzo.
Wij vergelijken het nieuws van Nederland en Italië telkens met elkaar en de verschillen liggen niet ver uit elkaar. Wie het eerst gevaccineerd gaat worden, de protesten tegen de lockdown, het antivaccineren
etc. In beide landen reageren mensen precies hetzelfde.
Waarschijnlijk zullen we komende zomer nog wel wat maatregelen hebben. Dit is niet onoverkomelijk. Agelopen zomer, met best strenge
regels, is alles ook goed verlopen. En sommige veranderingen die we hebben toegepast zijn ons goed bevallen en die houden we dus gewoon aan.


Er staan al veel boekingen, natuurlijk omdat er veel een jaar verzet zijn, maar ook veel nieuwe boekingen. Net als andere jaren merken we dat het op dit moment al weer gaat leven bij de mensen.
Een vakantie gaan plannen geeft ook weer zoveel zin in de zomer. En dat kan iedereen wel gebruiken, beetje dagdromen van zon, zee en blauwe luchten. Zeker nu het in Nederland zo koud, grijs en nat is.


Wij klussen weer een beetje aan het huis (omdat je huis nooit af is), we kijken waar we nog iets kunnen veranderen of verbeteren. We hebben in het najaar weer een heleboel plantjes gestekt, die we in het
voorjaar in de tuin kunnen bij planten. (omdat een tuin never nooit niet af is).


Voor de website en natuurlijk voor onze gasten, maak ik zoveel mogelijk routes voor een dagbesteding. Er staan al een aantal routes online. En een 5 tal anderen moet ik nog uitwerken, deze volgen in de komende maanden.


Mocht je vakantieplannen hebben of vragen hebben over een verblijf bij Casa Cologna, speciale wensen hebben of andere vragen, aarzel dan niet om contact om te nemen met ons. Dat kan per mail, whatsapp of telefonisch.
abruzzocasacologna@gmail.com
+39 349 9477225

casa cologna
nu…..


S T A D / S T R E E K V A N D E M A A N D


Parco Lavino
Parco Lavino is een klein park gelegen in Abruzzo, in de gemeente Scafa. Het park is een beschermd natuurreservaat. Wanneer je op de parkeerplaats uitstapt dan ruik je meteen of je op de goede plek bent. Het ruikt namelijk naar zwavel. Als je het pad volgt naar het park word je daar verrast door de bijzondere turquoise kleur van het water.
Het park bevat een kleine speeltuin en er is een wandelroute door het bos naar een oude watermolen.
De blauwe kleur van het water wordt veroorzaakt door zwavel. Daar waar het stilstaat is de kleur heel fel blauw. Als het water stroomt is het blauwachtig wit en dat is heel bijzonder om te zien.
Het zwavelhoudende water kom je in deze streek veel tegen. Zoals in
Caramanico Terme, waar je veel thermaal baden vindt.
Parco Lavino is ook opgenomen in een route die door Casa Cologna gemaakt is voor onze gasten. Met een beschrijving van een wandelroute die door het park loopt en naar de watermolen.

abruzzovakantie.eu/dagtrip-caramanico-abbateggio/

Parco Lavino
Parco Lavino

Casa Cologna vakantie appartementen, B&B, camping en glamping in Abruzzo Italia