Dagtrip Caramanico-abbateggio

Deze dagtrip gaat naar Caramanico Terme waar een prachtige wandeling te maken is in Valle Orfento, je waant je er in de droomvlucht van de Efteling, maar dan in real life. Daarna gaat de tocht naar Abbateggio, Bij Abbateggio vind je het mooiste, moeilijk te vinden, natuurfenomeen. Cascate di Cusano, ook wel Cascate di Lejo genoemd. Tot slot gaat de reis naar Parco Lavino, het park met een watertje met het meest bijzondere kleur blauw. Waardoor dat komt ruik je al snel.

Caramanico Terme en Valle dell’Orfento

Caramanico Terme is een klein middeleeuws dorp op 650 meter boven de zeespiegel in het hart van het Majella Nationaal Park. Er bevinden zich, al vanaf 1576, kostbare zwavelhoudende en mineraalolie bronnen. De zwavel kan je in dit stadje goed ruiken.

De thermaal baden, voor Nederlandse begrippen, niet echt heel bijzonder. Vaak vragen ze belachelijke hoge entree en zijn de voorzieningen minimaal.

Maar het plaatsje zelf is leuk om te zien. Omdat er veel toeristen komen is het een levendig stadje. Er zijn natuurlijk de nodige kerken aanwezig, waarvan de Santa Maria Maggiore een bezoekje waard is. Deze kerk stamt uit de 15e eeuw.

Je kunt aan de rand van het stadje, vanaf Majambiente Soc. Coop. (een informatief centrum) een route gaan wandelen naar de kloof van Orfento. Nadat je eerst een heel stuk afdaalt, loop je langs de rivier Orfento. Fantastisch mooi om te zien en om te wandelen. Er zijn diverse oversteken gemaakt dmv bruggetjes, zodat je telkens langs het water kunt blijven lopen. Het is zelfs goed te bewandelen voor ongeoefende lopers. Slechts 3,6 km en 1-1,5 uur.

Wil je alleen de wandeling maken dan kun je ook parkeren bij punt 5, schuin tegenover het einde van de route en de route in tegengestelde richting lopen tot de haakse bocht voor punt 3, daar draai je om en loop je het allermooiste stuk van de route nogmaals.

Abbateggio

Dit is weer een van de mooiste plaatjes van Italië, I borghi più belli d’Italia. Het is het land van de spelt, farro in het Italiaans. Herontdekt tussen de zaden van boerenfamilies, is spelt al jaren het voorwerp van aandacht van kleine lokale producenten en de Pro Loco, de plaatselijke VVV, die de herintroductie van dit graan in de moderne voeding proberen aan te moedigen. Elk jaar vindt er dan ook een Festa del Farro, feest van de spelt, plaats. De gemeente heeft een mooi YouTube filmpje op hun eigen website staan. https://www.comune.abbateggio.pe.it/

Cascate di Cusano

Het is klimmen, klauteren en door het water waden, maar dan kom je op een plek die zo fantastisch mooi is. Puur natuur, met een waterval geheel omsloten door rotsten, met een klein meertje met verkoelend koud water. Het is een van de meest verborgen geheim pareltje van Abruzzo. Je betreedt het grondgebied op geheel eigen risico. De stenen kunnen glad zijn, er is niet echt een pad. Doe in ieder geval goede wandelschoenen aan, die nat mogen/kunnen worden. Het laatste stukje moet je echt door het water, lopen of zwemmend.

Parco Lavino

Bij aankomst bij Parco Lavino weet je al wat er te zien is, de zwavellucht komt je tegemoet. Even de neus op slot, want het zien van de bijzondere blauwe kleur van het water is buitengewoon fascinerend. Als je wilt kun je hier een kleine wandeling van 2 km langs het water maken. Onderweg kom je ook nog een watermolen tegen.

Wandeling bij Parco Lavino

[modula id=”3028″]

Afstanden :

Casa Cologna -> Caramanico Terme 82 km

wandeling in Caramanico Terme, Valle dell’Orfento 3,6 km

Caramanico Terme ->Abbateggio 11,5 km

Abbateggio -> Cascate di Cusano 2,5 km

Cascate di Cusano -> Parco Lavino 2 km

Parco Lavino -> Casa Cologna 65,5 km

Terug naar dagtrips

Casa Cologna vakantie appartementen, B&B, camping en glamping in Abruzzo Italia