Over ons

Over-ons: Tieno en Jet bij Casa Cologna in Abruzzo. 1 Juli 2015 zijn wij vertrokken vanuit Nederland om te gaan wonen in  Abruzzo in Midden Italië. En wij, dat zijn Tieno Bouman en Jet Verberne.

Over-ons ; Tieno en Jet

Beide afkomstig uit Brabant (Tieno uit Waalwijk en Jet uit Someren). 

We hadden al veel vakanties doorgebracht in Italië en  in Abruzzo voelden we ons thuis. Daar hadden we een leuk appartement gevonden waar we onze vakanties vierden tussen de Italianen. We besloten om op zoek te gaan naar een huis om te wonen en werken.

En dat vonden we in Cologna Paese (gemeente Roseto degli Abruzzi). Wat hoort bij de provincie Teramo, in de regio Abruzzo. Ons huis heet daarom dus Casa Cologna.

Logo Casa Cologna
Tussen de bergen en de zee – tra le montagne e il mare

We hebben een fantastisch uitzicht op de bergen én op de zee. Wat wil je nog meer? We genieten dagelijks van de rust en de ruimte. Het weidse landschap, de bergen, de gezonde lucht, wij weten eigenlijk al niet beter. Maar toch ervaren we het nog steeds elke dag als een kado!

Verbouwing.

Casa Cologna Agriturismo
Casa Cologna Abruzzo Midden Italië

Na een jaar intensief bouwen en verbouwen waren de appartementen,  de bar en het zwembad in de zomer van 2016 klaar.

We vinden het erg leuk om gasten te ontvangen en hen zo kennis te laten maken met het mooie, maar minder toeristische Abruzzo (In Nederland zegt men ook vaak de Abruzzen). Vaak trekken wij er zelf op uit zodat we leuke tips hebben voor uitstapjes. Juist dat niet toeristische vinden wij het leukste van dit deel van Italië. Hier ervaren wij het authentieke leven zoals men hier al honderden jaren leeft.

Rocca Calascio
Rocca Calascio

Graag willen we tegemoet komen aan de wensen van onze gasten, dit kan variëren van rust en ruimte met voldoende hangmatten, boeken, tijdschriften en gezelschapsspelletjes tot wandelen en/of fietsen met een gids,  excursie naar een wijnhuis, zelf pizza’s maken en bakken en natuurlijk veel info over de omgeving.

Pizza's bakken bij Casa Cologna
Zelf Pizza’s bakken met de pizzaiolo (Tieno)

Ons motto is dan ook: Niets moet, niksen mag…

Onze dieren.

We hebben twee hele lieve enthousiaste honden, Milo en Bari. We hebben ze als pup uit een Italiaans asiel gehaald. Ze zijn in een veld gevonden toen ze ongeveer 1 maand oud waren.  Toen ze 3 maanden waren zijn de broertjes bij ons komen wonen. Wij genieten van hen en zij van ons.

Over-ons ; Tieno en Jet met hun honden Bari en Milo

Milo en Bari hebben hun eigen plekje in onze tuin achter het hek en als onze  gasten (meestal de kinderen) het leuk vinden mogen ze mee om ze uit te laten in de omgeving. Een wandeling naar de grote eik is favoriet.

Omgeving van Casa Cologna
De grote eik aan de ‘overkant’, favoriet bij ons, de gasten en de honden!

Ook lopen er twee rode katers rond, al liggen ze meestal lekker ergens te slapen zoals katten betaamt. Zij heten Robi (rosso bianco)  en Turo (tutto rosso). Robi is erg op zichzelf en laat zich niet aan de gasten zien. Turo daarentegen is erg nieuwsgierig en komt een kijkje bij je nemen. Voor de gasten die niet van katten houden hebben een doeltreffend middel om ze te laten weten om op afstand te blijven. Gewoon een plantenspuit met water. . 😉

Over-ons ; Tieno en Jet en hun katten Robi en Turo,

Verder hebben we 3 kippen die elke dag zorgen voor verse eieren. Ook deze kippen hebben namen: Kentucky, Nugget en Wing 😉

Tieno en Jet van Casa Cologna
Over-ons ; Tieno en Jet
De dieren van Casa Cologna
Gezellig samen in de tuin, Bari en Milo, Turo en Robi

Casa Cologna vakantie appartementen, B&B, camping en glamping in Abruzzo Italia

Translate »
Open chat
WhatsApp ons
CIAO !