Over ons

1 Juli 2015 zijn wij vertrokken vanuit Nederland om te gaan wonen in  Italië. En wij, dat zijn Tieno Bouman en Jet Verberne.

Beide afkomstig uit Brabant (Waalwijk en Someren).  We hadden al veel vakanties doorgebracht in Italië en  in Abruzzo voelden we ons thuis. Daar hadden we een leuk appartement gevonden waar we onze vakanties vierden tussen de Italianen. We besloten om op zoek te gaan naar een huis om te wonen en werken. We vonden een leuk huis in Cologna Paese (gemeente Roseto degli Abruzzi) met een fantastisch uitzicht op de bergen én op de zee. Wat wil je nog meer? We genieten dagelijks van de rust en de ruimte. Het weidse landschap, de bergen, de gezonde lucht, wij weten eigenlijk al niet beter. Maar toch ervaren we het nog steeds elke dag als een kado!

Verbouwing.

Na een jaar intensief bouwen en verbouwen waren de appartementen,  de bar en het zwembad in de zomer van 2016 klaar.

We vinden het erg leuk om gasten te ontvangen en hen zo kennis te laten maken met het mooie, maar minder toeristische Abruzzo. Vaak trekken wij er zelf op uit zodat we leuke tips hebben voor uitstapjes. Juist dat niet toeristische vinden wij het leukste van dit deel van Italië. Hier ervaren wij het authentieke leven zoals men hier al honderden jaren leeft.

Graag willen we tegemoet komen aan de wensen van onze gasten, dit kan variëren van rust en ruimte met voldoende hangmatten, boeken, tijdschriften en gezelschapsspelletjes tot wandelen en/of fietsen met een gids,  excursie naar een wijnhuis, zelf pizza’s maken en bakken.

Ons motto is dan ook: Niets moet, niksen mag…

Onze dieren.

Inmiddels hebben we  twee honden, Milo en Bari. We hebben ze als pup uit een asiel gehaald. Ze zijn in een veld gevonden toen ze ongeveer 1 maand oud waren.  Toen ze 3 maanden waren zijn de broertjes bij ons komen wonen. Wij genieten van hen en zij van ons. Milo en Bari hebben hun eigen plekje in onze tuin maar als onze  gasten het leuk vinden lopen ze vrij rond.

Ook lopen er twee rode katers rond, al liggen ze meestal lekker ergens te slapen zoals katten betaamt. Zij heten Robi (rosso bianco)  en Turo (tutto rosso)

  • Casa Cologna
  • Tieno Bouman en Jet Verberne
  • Contrada Sorbo 2
  • 64026 Roseto degli Abruzzi (Cologna Paese)
  • abruzzocasacologna@gmail.com
  • Telefoon/whatsapp +39 3499477225

terug naar beginpagina

Casa Cologna. Ctr Sorbo 2, 64026 Cologna Paese TE Tel.+39 3499477225 abruzzocasacologna@gmail.com codice regione H02155 067037CTY0001

Translate »
Open chat
WhatsApp ons
CIAO !