Nieuwsbrief maand februari 2023

Recept van de maand

Red Velvet taart

Een mooie taart die er spectaculair uitziet maar heel gemakkelijk en
snel te maken is. Mooi voor Valentijnsdag!!
(recept is van fatto in casa da Benedetta)

Ingrediënten

125 gram magere yoghurt
135 gram melk
15 ml citroensap
3 eieren
200 gram suiker
180 gram zonnebloempit olie
1 eetlepel cacao
10 gram vanille extract
rode kleurstof voor voeding
280 gram bloem
1 theelepel azijn
1 theelepel backing soda
250 gram mascarpone
500 ml gesuikerde slagroom

Bereiding:

Het recept begint met de eerste drie ingrediënten te mengen tot een

homogeen mengsel, je krijgt dan latticello oftewel karnemelk, wat in
Italië bijna niet te verkrijgen is. Je kunt dus ook karnemelk gebruiken.
Breek de eieren in een kom en voeg al roerend de suiker toe, daarna de olie en de karnemelk. Daarna doe je de bloem beetje bij beetje erbij. Voeg dan de cacao, de helft van het vanille extract en de kleurstof toe. Vind je de kleur niet rood genoeg voeg dan wat extra kleurstof toe. Tot slot voeg je de azijn en de backing soda toe als rijsmiddel. Als alles goed doorgeroerd is dan doe je het mengsel in een bakblik bedekt met bakpapier. Het recept gaat uit van een vierkante vorm van 35×35.
Bak de cake in 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden Celsius. Als de cake klaar is (prik erin met een satéprikker, komt deze er schoon uit dan is de cake goed) en laat hem afkoelen buiten de oven.
Meng in een kom de mascarpone met de gesuikerde slagroom en de andere helft van het vanille extract. Mix het tot een stevig geheel.
Snijd nu de cake in vier gelijke stukken. Leg het eerste stuk op een schaal en bestrijk het met het slagroom mengsel, tweede laag cake er boven op en weer bestrijken. Ga zo door totdat je 4 lagen op elkaar hebt. Bestrijk dan ook de zijkanten met het mengsel. Strooi er hartjes op en doe er een mooie rode strik omheen.

red velvet taart

Nieuws van de maand

Vakantie

Er zijn al veel boekingen voor de vakantie binnen. Voorjaar, zomer en ook al voor het najaar.
Als we berichten maken voor Facebook en Instagram dan scrollen we door veel foto’s om een mooie te kiezen voor het bericht. Deze week staat de omgeving centraal. Wat is er allemaal te doen in Abruzzo? Veel, heel veel ! Maar voorop staat toch wel het natuurschoon van deze regio. Het groene hart van Italië.
Je kunt in Abruzzo geweldige mooie wandelingen maken, in de bergen, door de kloven, langs het strand.
Ook fietstochten zijn natuurlijk te maken. Met een E-bike kom je de heuvels hier goed op. Langs het strand is een fietspad van noord naar zuid. Steeds meer fietsbruggen worden er gebouwd om zo de drukke wegen te kunnen mijden. In Scerne, niet heel ver van ons vandaan is een nieuwe fietsbrug geopend die 3 miljoen euro gekost heeft!!

Oude stadjes om doorheen te slenteren zijn er volop. Er zijn maar liefst 24 Borghi più Belli d’Italia, mooiste dorpen van Italië. Voordat je die allemaal gezien hebt !!
In Abruzzo heb je ook de schoonste rivier van Europa, de Tirino. Er zijn diverse watersporten mogelijk op deze rivier, kanoën, raften en canyoning.

Maar wil of kan je dit jaar niet op vakantie naar Italië? We zijn sinds 1 februari eigenaar van een chalet in Nederland. Want ook al wonen wij in een super mooie regio in Italië, we gaan ook graag logeren in Nederland in de wintermaanden. Dichtbij familie en vrienden. Maar in de maanden dat we er niet zijn, als we te druk zijn bij Casa Cologna, verhuren we onze Villetta Verde in Asten-Heusden op camping De Peelpoort.
Voor 2-4 personen.
Tegenover een golfbaan, naast de visvijver en vele wandelpaden. Fietsen en wandelen in het Nationaal Park De Groote Peel of op de Strabrechtse Heide. Prachtige gebieden waar we enorm van genieten als we in Nederland zijn. Heb je interesse neem dan contact op met ons.
AbruzzoCasaCologna@gmail.com

Villetta Verde

Stad/streek van de maand

Sulmona

Sulmona is een mooi middeleeuws plaatsje dat gelegen is op een vlakte omringd door heuvels. Dwars door deze stad, die ook de geboortestad
was van Ovidius, de grote Romeinse dichter, loopt een aquaduct uit de 13e eeuw.
Het stadje is vooral bekend door de confetti, de gesuikerde amandelen, die traditioneel horen bij het huwelijk en de geboorte.
Het aantal confetti in een huwelijks-bomboniera is altijd oneven: dit als gelukwens voor de geboorte van een kind. Is de baby er eenmaal, dan krijg je bij meisjes roze confetti, en bij jongetjes blauwe.
De witte zijn voorbehouden voor het huwelijk, en de gouden of zilveren voor een huwelijksjubileum.

Wie met Pasen in de Abruzzen is, moet eigenlijk de kans grijpen om in Sulmona iets bijzonders mee te maken. Daar vindt in de ochtend van
Eerste Paasdag op het centrale plein, de Piazza Garibaldi, het jaarlijks evenement plaats van ‘La Madonna che scappa in piazza’ oftewel van ‘De
Madonna die over het plein rent’, een interessant religieus ritueel, waarbij de wederopstanding van Christus wordt gevierd.
Zowel het Maria beeld als degene die haar dragen zijn gekleed in een groene omslagdoek.

In het laatste weekend van juli vindt in Sulmona het paard steekspel uit de middeleeuwen plaats. Op het plein strijden de ruiters met een lans om
de meeste punten te scoren.

Sulmona ligt op 1:15 uur rijden van Casa Cologna.

sulmona confetti

Casa Cologna vakantie appartementen, B&B, camping en glamping in Abruzzo Italia

Translate »
Open chat
WhatsApp ons
CIAO !