Nieuwsbrief maand april 2022

Recept van de maand

Ricotta gnocchi


Gnocchi (spreek uit als njokkie) wordt gemaakt van aardappelpuree en bloem. Deze variant met ricotta als alternatief voor aardappelen is luchtiger en lichter. Ricotta wordt gemaakt van het bijproduct wat overblijft als men kaas maakt.
De zogenaamde wei, een lichtzuur mengsel. Dit wordt 2 x gekookt. Ricotta betekent dan ook letterlijk herkookt.
Ingrediënten:
500 gr ricotta
1 eetlepel paneermeel
300 gram bloem
Zout
1 ei

Bereiding:

Meng alle ingrediënten met elkaar tot een homogeen mengsel.
Rol het uit tot een (rechthoekige) plaat van ongeveer 2 cm dik.
Snijd de plaat in repen van 2 cm breed. En daarna deze repen in blokjes van 2 cm. Je hebt nu blokjes van ongeveer 2x2x2 cm.
Je kunt ze zo laten of even rollen zodat het bolletjes worden. Wat je zelf mooi vindt. Of je drukt er met een vork op zodat ze streepjes krijgen.
Zet een pan met een ruime hoeveelheid water op en doe er zout bij. Als het water kookt dan doe je er de gnocchi in. En net als bij elke andere gnocchi zijn ze gaar als ze boven komen drijven.
Je kunt ze daarna mengen met (versgemaakte) pesto, tomatensaus o.i.d.

Nieuws van de maand

Onze katten Turo en Robi.

Zoals ik vorige keer schreef hadden we 2 honden uit het asiel gehaald. Ruim een jaar later wilden we ook wel gezelschap van een kat. Nu was mijn wens om een rode kater te hebben. Op een dag kwamen we bij een winkel in agrarische benodigdheden en daar waren kittens geboren.
Maar helaas waren deze niet te vangen, ze verstopten zich telkens onder een pallet. Dat ging dus niet lukken. We zochten verder. Op een dag moesten we in Fermo zijn, in Le Marche, ruim een uur rijden van ons vandaan. En Tieno vond op ‘Subito’, de italiaanse marktplaats, een advertentie over een rode kater. Met 2 hele slechte foto’s erbij. Waarop je niet kon zien of het dezelfde kat was. Maar het was in de buurt van waar wij zijn moesten, dus afspraak gemaakt en gaan kijken. Wie ooit kittens van 6 weken oud gezien heeft weet dat je die niet kunt weerstaan. Dom om te denken dat je alleen gaat kijken 😉

We kwamen bij die mensen aan. En ze haalden de 2 kittens die ze hadden uit een garage. Twee hele lieve mooie, goed verzorgde rode katertjes. Ook nu zouden we voor 1 kat gaan, net als we ooit voor 1 hond gingen. Maar de eigenaresse vertelde dat dit de 2 laatste kittens waren.
Tja………. Okè dan nemen we ze allebei. En ook nu zijn we reuze blij dat we ze beide meegenomen hebben. Wat hebben deze broertjes veel aan elkaar. Onderweg naar huis gingen we namen verzinnen. En al pratend kwamen we op Turo, tutto rosso (helemaal rood) voor de rode kater en Robi, rosso bianco (rood wit) voor de kater met witte plekken. Origineel hè ;).

Het zijn 2 hele verschillende katten karakters. Zo is Turo de nieuwsgierige kat die altijd even komt kijken als je ergens aan het werk bent. Ook de gasten kennen Turo, hij komt altijd even kennismaken. Robi daarentegen is veel schuwer, die laat zich niet aan vreemden zien. Maar veilig binnen bij ons is het de grootste knuffelkat die je je kunt voorstellen. Als we de honden uitlaten dan lopen de katten ook altijd mee, gezellig met z’n allen op pad. Turo is dol op de hond Milo, zij slapen dan ook altijd samen dicht tegen elkaar aan. Dat is en blijft een wonderlijk mooi gezicht. Wij beleven veel plezier aan onze huisdieren. Ook de meeste gasten vinden het leuk. En voor de gasten die niet van nieuwsgierige katten houden hebben we een goede oplossing, elk appartement heeft namelijk een plantenspuit met gewoon water. Een keer nat spuiten en Turo weet: daar hoef ik niet te komen.

Turo en Robi

Stad/streek van de maand

Città Sant’Angelo


Città Sant’Angelo is een lieflijk klein stadje, hoog op een heuvel in de buurt van Pescara.
Omdat het zo hooggelegen is kun je genieten van een prachtig uitzicht op de bergen van Maiella en Gran Sasso, maar ook naar zee.
Het duurde even voordat we een bezoekje brachten aan Città Sant’Angelo, we kenden het alleen van de afslag bij de snelweg, daar vonden we namelijk een binnendoor weg naar het vliegveld van Pescara. Rijd je over de snelweg dan zie je Città Sant’Angelo al van verre liggen.
Totdat we er een keer per ongeluk terecht kwamen. Toen waren we meteen gecharmeerd van het stadje. Het is echt een bezoekje waard.
Zo’n typisch oud Italiaans stadje!

Bezienswaardigheden:

* de kerk van Sant’Antonio
* Bij het verlaten van het stadspark kunt u een oude stortbak (1886) zien.
* de kerk van San Michele Arcangelo, (1353) Deze kerk wordt beschouwd als het symbool van Città Sant’Angelo. Buiten kunt u een stenen kansel bewonderen, die dateert uit de negende eeuw, gelegen aan de voet van de ingang bij de trap.
* Palazzo Giampietro, met een middeleeuwse binnenplaats.
* Palazzo Colamico, Palazzo Sozj, Palazzo Ursini, met een elegante gevel en Palazzo Coppa Zuccari.
* de kerk van San Francesco. De kerk bewaart vele kostbare kunstwerken: een prachtige portaal, een eigenaardige vierkante
klokkentoren uit de vijftiende eeuw, een mozaïekvloer (1845) en resten van Renaissance fresco’s. * * * kerk van Santa Chiara.

Citta Sant’Angelo ligt op 37 km afstand van Casa Cologna.


Casa Cologna vakantie appartementen, B&B, camping en glamping in Abruzzo Italia

Translate »
Open chat
WhatsApp ons
CIAO !