Nieuwsbrief juni 2022

recept van de maand

Vijgen met prosciutto.
Onze vijgenbomen hangen weer vol met vijgen. Ze zijn nog niet rijp maar over enkele weken zijn ze er weer volop. Vaak maak ik er jam van maar het volgende gerecht is ook overheerlijk. Dus als je vijgen kunt kopen in Nederland of ben je in het gelukkige bezit van een vijgenboom, dan zul je hiervan smullen. Serveer ze als een voorgerechtje.
benodigdheden voor 4 personen
4 grote vijgen
4 plakjes prosciutto crudo
80 gram stevige geitenkaas of ricotta
zout en peper
2 eetlepels honing
balsamico crème
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Maak inkepingen in de vijgen zodat er 4 partjes zijn. Niet te diep ze moeten van onderen aan elkaar blijven zitten.
In elke vijg stop je een stuk van de geitenkaas. Vind je geitenkaas niet lekker dan kun je natuurlijk ook een andere romige kaas gebruiken of bijvoorbeeld ricotta.
Draai de prosciutto strak om de vijg en bestrooi met zout en peper. Zet de vijgen in een ovenschaal. Verdeel de honing over de vijgen .
Bak de vijgen ca. 5 minuten in de oven.
Leg ze daarna op een bordje en doe er wat balsamico crème overheen.
Serveer ze lauw.
Buon Appetito

vijgen met geitenkaas en prosciutto crudo

nieuws van de maand

Wat is het toch fijn om al vanaf half april gasten te mogen ontvangen. Vorige twee jaren pas vanaf begin juni.
Inmiddels zijn bijna alle corona maatregelen opgeheven. Alleen in de vliegtuigen en openbaar vervoer dien je nog een mondkapje te dragen. In de winkels moet het personeel nog wel een mondkapje op maar voor winkelend publiek is het een advies, geen plicht.
We hebben al enkele grote groepen gehad en er is niets fijner dan gezellig samen eten aan lange tafels. Dat wil je toch als je aan Italiaanse avonden denkt.
Het weer is al erg zomers geweest met hoge temperaturen. Terwijl in Nederland de natste pinksterdag ooit was, snakten we hier naar wat regen. Gelukkig hebben we de afgelopen dagen regen gehad en is de temperatuur wat gedaald. De planten vinden het heerlijk!!
Gelukkig kunnen de gasten zich hier ook vermaken als het een dagje regent. Er zijn diverse grote overdekte winkelcentra in de omgeving. Op 15 minuten afstand heb je Centro Commerciale Gran Sasso met ruim 70 winkels en enkele eetgelegenheden. Iets verder weg, 40 minuten rijden, ligt winkelcentrum Megalò. Het is het grootste winkelcentrum van Abruzzo. Meer dan 125 winkels en op de eerste verdieping diverse eetgelegenheden, zelfs Aziatisch. Daar vermaak je je echt wel een hele dag.
Met Pinksteren hebben we zelf ook weer een uitstapje gemaakt naar het meest bijzondere gedeelte van Abruzzo, Gran Sasso met Campo Imperatore. De hoogvlakte wordt ook wel Piccolo Tibet genoemd. Als je in Abruzzo bent moet je dit gezien hebben (dit zeiden ook onze gasten deze week). Een dagtrip daar brengt je naar het hoogste punt, naar een fort, oude stadjes, een unieke eetgelegenheid en prachtige vergezichten.
Zie onze website voor de route:
https://abruzzovakantie.eu/dagtrip-campoimperatore/

Rocca Calascio
Rocca Calascio

stad/streek van de maand

Ceppo en Cascata della Morricana.
Op de dag van de republiek, 2 juni, gingen we met een groep uit ons dorp wandelen in Ceppo naar de watervallen van Morricana.
Ceppo is een gehucht van de gemeente Rocca Santa Maria, bestaande uit enkele hotels, restaurants en een camping. Van daaruit vertrokken we voor een tocht van 2,5 uur naar de waterval. De eerste 2 uur was op vlak terrein, een breed pad langs de helling, geheel in de bossen, met hoofdzakelijk beukenbomen. Dat was erg fijn want het was die dag erg warm. Na 2 uur begon de klim naar boven, kleine smalle paadjes en heel vaak een smal stroompje oversteken. Van verre hoorde je het water van de waterval al stromen. Prachtig zoals het water over de rotsen klettert. We begonnen de wandeling op een hoogte van 1300 meter en bij de waterval zaten we op ruim 1560 meter.
De waterval heeft een lengte van 40 meter. Het was er heerlijk koel en we hebben er geluncht.
Daarna konden we weer fris aan de terugreis beginnen. Die ging over dezelfde paden. Dat klinkt saai maar de wandeling is zo mooi dat het helemaal niet erg is om hetzelfde pad 2 x te lopen.
Bij terugkomst in Ceppo hebben we natuurlijk een lekker biertje genomen op onze inspanning van deze mooie dag.
De wandeling is lang maar niet heel erg inspannend. Er waren in de groep diverse kinderen en ook zij hebben het gehaald.
Maar ook al haal je de waterval niet, in de bossen van Ceppo is het heerlijk koel lopen op warme dagen.
Ceppo ligt op ruim 1 uur rijden van Casa Cologna.

cascata della moricana

Casa Cologna vakantie appartementen, B&B, camping en glamping in Abruzzo Italia

Translate »
Open chat
WhatsApp ons
CIAO !