Dagtrip Fara San Martino – Grotta del Cavallone

Deze dagtrip naar Fara San Martino, Palena, Canyoning en Raften en Grotta del Cavallone, is zeer uitgebreid, het zal niet allemaal te doen zijn op een dag. Maar door de keuze zo groot mogelijk te maken, kun je zelf een leuke trip uitstippelen.

Fara San Martino

Het stadje Fara San Martino is bekend om de kloof die hier begint en om de pastafabrieken die er staan. De bekendste is De Cecco. De rivier Le Verde stroomt er en het water is daar van zulke goede kwaliteit dat het ten goede komt aan de smaak van de pasta.

route vanaf casa cologna

Vanuit het dorp Fara San Martino begint een wandelpad van 14 door een van de langste kloven van Italië. De steile wanden zijn indrukwekkend, sommige doorgangen heel smal. Je komt uit bij restanten van een abdij die hier ooit was.
Door een overstroming in de 19e eeuw werd de abdij bedekt met grind. Wat er overbleef is de klokkentoren en enkele muren. Als je door
de kloof loopt en af en toe omhoog kijkt zul je vast en zeker een kudde abruzzese gemzen zien (camoscio d’Abruzzo).

Gole di san martino
De abdij in de kloof bij Fara San Martino

Palena

Palena heeft een heus berenmuseum. Hier in de Majella leeft nog de bruine Marsicaanse beer. Het museum is leuk voor kinderen. Je vindt het ‘Museo dell’orso marsicana’ bij het klooster ‘Convento di S. Antonio’ net buiten de stad. Via Sant’Antonio, 5, 66017 Rione Sant’Antonio  Palena. Het museum is open tussen 10-13 uur en tussen 16-19 uur. Check deze website voor actuele informatie museo-dellorso-marsicano

Museo dell’orso Palena

Canyoning en Raften

Canyoning is een sport waarbij men de loop van een rivier door een kloof volgt. Om de rivier te volgen is het daarbij nodig te wandelen, af te klimmen, te springen, te zwemmen en te abseilen.

Bij Abruzzo Adventures organiseren ze dit voor de liefhebbers. Deelname vanaf 12 jaar, ze zorgen voor een volledige uitrusting zoals een wetsuit, laarzen, reddingsvest en helm. Het duurt ongeveer 2-3 uur. Voor actuele informatie : abruzzoadventures/torrentismo .

canyoning

In het nabij gelegen plaatsje Civitella Messer Raimondo organiseert dezelfde Abruzzo Adventures raften. Op een rubberboot overwin je de natuurlijke obstakels van de stromende rivier. Voor actuele informatie : abruzzoadventures/rafting .

Grotta del Cavallone

De Grotta del Cavallone is de enige grot van speleologisch belang die bezocht kan worden in het hart van het Majella Nationaal Park. Rond de grot, duizenden hectares, is er geen gebouw en geen weg, maar alleen hooggelegen weilanden, wilde valleien en zeer hoge rotswanden. De grot strekt zich over de hele lengte uit in de gemeente Lama dei Peligni, terwijl de ingang zich in de betoverende vallei van Taranta Peligna bevindt. 

Het bezoek aan het toeristencomplex Grotte del Cavallone duurt ongeveer 2 uur. De reis per kabelbaan (vogelkooitje) duurt ongeveer 20 minuten enkele reis. Voordat je de eigenlijke ingang van de grot bereikt, is er een wandeling van ongeveer 10 minuten, bestaande uit een eerste stuk in aarde en een tweede in treden. Het bezoek in grot is altijd met een gidsdienst en duurt 1:15 uur. De beloopbare lengte is 1200 meter, terwijl de luchtvochtigheid tussen 70% en 90% ligt;

Het loket is open voor het publiek van 9 tot 16 uur.      

Voor actuele informatie : grottedelcavallone .       

Grotte del cavallone

afstanden:

Casa Cologna -> Fara San Martino 96 km,1,5 uur

Fara San Martino -> Palena 19 km, 25 minuten

En de rest ligt ertussenin.

Casa Cologna vakantie appartementen, B&B, camping en glamping in Abruzzo Italia