Dagtrip Campli-ripe-civitella del tronto

De dagtrip Campli-Ripe-Civitella del Tronto is heel divers. In Campli snuif je cultuur en kan je een kerk met crypte ontdekken en de scala Santa, de heilige trap. In Ripe wandel je in de natuur, door een kloof en bezoek je grotten en tot slot vind je in Civitella een fort bovenop de stad met prachtig uitzicht van de bergen tot de zee en kan je door het smalste straatje van Italië lopen, cultuur én natuur.

Campli


Het stadje Campli ligt iets ten noorden van de grote stad Teramo. Campli heeft nog enkele gebouwen uit de middeleeuwen.
De kerken zijn rijk bedeeld met meesterwerken en de oude gebouwen laten nog steeds hun oorspronkelijke schoonheid zien.
Een bezoek waard zijn de kerk della Madonna della Misericordia, La Cattedrale di Santa Maria in Platea (uit de 14e eeuw) met een prachtige crypte die nog indrukwekkender is dan de kerk zelf, het klooster van San Francesco en de kerk van San Paolo. Maar vergeet zeker niet een bezoekje te brengen aan de beroemde ‘Scala Santa’. Deze is gelegen naast de kerk van San Paolo. De trap is gebouwd in 1776 met 28 olijfhouten treden die je op je knieën moet betreden. Dit is voor de vergeving van je zonden, de zogenaamde aflaat. Maar aan de rechterkant is ook nog een deur met daarachter een trap, die mag je gewoon oplopen en ook dan kom je boven.

Info van comune di campli

Ripe

In Ripe, een heel klein dorpje, vind je de ingang naar Gole di Salinello met de grotten, cave di sant’Angelo. De wandeling begint bij het parkeerterrein en staat goed aangegeven. Je wandelt eerst richting de grotten. Meestal kan je daar ook in, maar soms zijn ze afgesloten maar kan je wel binnenkijken. Je vervolgt het pad naar beneden naar de waterval, cascate di Salinello. Je komt ook bovenaan de waterval en dan zie je de prachtige mooie ronde vormen van de stenen die gladgepolijst zijn door het water. Vervolgens loop je langs het water. Als het water hoog staat, zoals in het voorjaar als de sneeuw in de bergen smelt, dan kom je niet zo ver. Is de waterstand laag dan kan je heel ver doorlopen tot in de kloof.

De wandeling ‘Alle sorgenti di Salinello’ in Ripe

Civitella del Tronto

Civitella del Tronto is een burcht-stadje en gemeente in de Italiaanse provincie Teramo. Het stadje zelf is heerlijk om doorheen te slenteren. Het bestaat uit pleintjes, smalle straatjes en leuke doorkijkjes. Een bijzonder smal straatje is La Ruetta, een veertig centimeter breed steegje. 

Het fort van Civitella del Tronto ligt boven het stadje zelf en is vanuit het noorden niet te zien. Het ligt tegen een uitstekende rots en daardoor is het zicht op de omgeving heel goed. Het is de moeite waard om het fort te bezoeken. Er is zelfs een klein, maar leuk en interessant museum bij. Boven kan je helemaal rondlopen zodat je kunt genieten van het schitterende uitzicht. In het noorden zie je het sibillini gebergte in Le Marche, in het westen zie je de gran sasso, in het zuiden het Majella gebergte en in het oosten de Adriatische zee. Met helder weer heb je een schitterend, adembenemend uitzicht.

Online kijkje bij het fort: fortezzadicivitella.it

Civitella del Tronto Abruzzo
kijkje op Civitella del Tronto vanaf het Fort

Afstanden:

Casa Cologna -> Campli 27 km, 33 minuten

Campli -> Ripe 10,4 km, 21 minuten

Ripe wandeling 4,8 km, 2,5 uur

Ripe -> Civitella del Tronto 7,3 km, 13 minuten

Civitella del Tronto -> Casa Cologna 37,3 km, 42 minuten

Terug naar pagina dagtrips

Casa Cologna vakantie appartementen, B&B, camping en glamping in Abruzzo Italia

Translate »
Open chat
WhatsApp ons
CIAO !