Dagtrip bocca di valle – parco naturale di majella – guardiagrele

Deze dagtrip naar de Majella voert je naar een mooi gebied in het zuiden van Abruzzo. In de Majella leven nog steeds de beer, de wolf en de adelaar.

Er is een wandeling van 7,3 km te wandelen in 3 uur, een klimbos voor de kinderen en een bezoek aan Guardiagrele, een mooi oud stadje.

Wandeling Bocca di Valle.

De wandeling in Bocca di Valle, gemeente Guardiagrele. Je neemt het pad waar zich een waterfontein aan de linkerkant bevindt. Het is een wandeling die bijna helemaal door de bossen gaat, pijnbomen en beukenbomen. Op de helft van de wandeling, vind je de waterval van San Giovanni.

Parco naturale di Majella

Een stukje verderop ligt het klimbos park, adventure park Kong. Het grootste avonturenpark van Italië. Er zijn meer dan 250 spellen die tussen de bomen hangen. Er zijn loopbruggen en ook Tibetaanse bruggen. Je gaat door tunnels en over adembenemende Tiroolse bruggen. En dit allemaal in maximale veiligheid en met de hulp van gekwalificeerd personeel. Er zijn 5 verschillende routes voor diverse leeftijdscategorieën. Te beginnen voor kinderen vanaf 2 jaar (max 2 uur durende route) tot aan routes voor volwassenen (max 3 uur durende route).

Het is verplicht om vooraf te reserveren. Dit kan via hun website : https://www.parconaturalemajella.it/parco-avventura

Guardiagrele

Guardiagrele maakt deel uit van ‘I Borghi piu belli d’Italia’, de mooiste stadjes van Italië. Omdat hier de Majella begint wordt dit plaatsje dan ook wel de poort van de Majelle genoemd. Het ligt op 576 m hoogte. Het oude gedeelte is gebouwd met stenen uit deze bergen.

De kathedraal Santa Maria Maggiore heeft een museum, daar kan je een geschilderd houten kruis uit de 14e eeuw, een Maria beeld uit de 15e eeuw en gewaden uit de 17e eeuw zien.

Populair bij de bezoekers van het stadje zijn het snoepgoed en gebak, noga, bitterkoekjes en vooral de ‘le sise delle monache’, letterlijk vertaald: de borsten van de nonnen.

De inwoners van Guardiagrele zijn ook in deze tijd nog bezig met ambachtelijke handgemaakte kunst zoals smeedijzer, keramiek en gedraaid hout, bewerkt koper en ook kussens, dekens en kostuums, stenen en sieraden.

Afstanden:

Casa Cologna -> Bocca di Valle 78 km

Wandeling Bocca di Valle -> waterval di San Giovanni 7,3 km 3 uur

Bocca di Valle -> Parco naturale, adventure park Kong 5,3 km

Parco Naturale -> Guardiagrele 8,6 km

Guardiagrele -> Casa Cologna 76,4 km

Terug naar dagtrips

Casa Cologna vakantie appartementen, B&B, camping en glamping in Abruzzo Italia

Translate »
Open chat
WhatsApp ons
CIAO !