Beleving reis

Wie?

Vrienden, vriendinnen, stelletjes, alleengaanden. Voor iedereen dus!

Waarom?

Soms is het lastig om alleen op reis te gaan, of met z’n tweeën. Je wilt wel met een groep gaan, zoveel mogelijk georganiseerd hebben, maar toch ook je eigen vrijheid hebben.

Dat is mogelijk bij Casa Cologna. We organiseren voor de liefhebbers van Italië en in het bijzonder de regio Abruzzo, een BELEVING ! We organiseren dit voor een kleine groep, minimaal 6 personen en maximaal 8 personen.

Wanneer?

Donderdag 28 september tot dinsdag 3 oktober

Wat?

Dag 1 : Donderdag 

Vlucht om 6:35 uur in Weeze met Ryanair naar Pescara, aankomst in Pescara om 8:35 uur.

Bij aankomst in Pescara word je opgehaald en vervoerd  naar de accommodatie waar we rond 9.30 zullen arriveren. Het ontvangst zal gepaard gaan met een glas bubbels en een brunch waarna iedereen even uit kan rusten in het appartement of buiten in de tuin of bij het zwembad.

Voor actievelingen is het ook mogelijk een mooie wandeling in de omgeving te maken naar bijvoorbeeld de tegenover liggende eik die prachtig is en voor iedereen goed te doen.

In de avond schuiven we samen aan  een lange tafel voor een drie gangen diner bij de accommodatie. 

Gran Sasso Abruzzo

Dag 2 : Vrijdag 

Na het ontbijt vertrekken we naar een nationaal park waar we een picknick zullen nuttigen met hét nationaal product van Abruzzo namelijk Arrosticini. Deze worden door jullie zelf klaargemaakt op de BBQ’s die daar op de hoogvlakte staan. Dit is echt een fantastische beleving. We bezoeken er ook enkele hoogtepunten, zoals Campo Imperatore, Rocca Calascio en Santo Stefano di Sessanio.

’s Avonds gaan we naar een restaurant in de omgeving. 

Dag 3: Zaterdag

Na gezamenlijk ontbijt gaan we op pad naar de Costa dei Trabocchi met aansluitend een lunch op een Trabocco. Dit is ook een echte Abruzzo beleving, je eet op zee. (Deze lunch voor eigen rekening, kost ongeveer 60/65,- pp excl drinken, het is een zeer uitgebreide lunch met diverse gangen, vis, schelp- en schaaldieren). Het is niet verplicht natuurlijk. Als alternatief kun je een strandwandeling maken en elders lunchen. Ook brengen we deze dag een bezoekje aan het mooie kustplaatsje Ortona.

’s Avonds eten we een maaltijdsalade bij de accommodatie. Daarna is er voor de liefhebbers een spelletjesavond, met o.a. Abruzzo Monopoly.

trabocco

Dag 4 : Zondag

Vandaag gaan we voor het ontbijt naar een plaatselijk bakkertje (eigen rekening) en gaan we voor een avontuurlijk uitje namelijk Zipline, vliegen door de lucht aan een kabel. Tenminste als je een durfal bent anders neem je een kijkje in het dorpje in de buurt waar je ook de lunch nuttigt. (zipline en lunch voor eigen rekening) De Zipline is in Pacentro, een van de mooiste dorpjes van Italië. Sowieso mooi om daar een kijkje te nemen.  

’s Avonds staat er een BBQ op het programma en schuiven we met z’n allen aan een lange tafel aan bij de accommodatie. 

Dag 5 : Maandag

We gaan naar de plaatselijke markt in het mooie plaatsje Atri waar we ook lunchen (voor eigen rekening) Na de lunch brengen we een bezoekje aan een wijnboer, voor uitleg en een proeverij.  Ook slaan we een olijfboer niet over, je proeft daar olijfolie en krijgt uitleg over het proces. Er is de mogelijkheid om wijn en olijfolie te kopen, wij zorgen voor transport naar een centraal adres in NL, waar na enige tijd de spullen opgehaald kunnen worden. 

’s Avonds hebben we de befaamde Pizza avond bij de accommodatie waarbij je zelf de pizza’s maakt en bakt met begeleiding van de pizzaiolo (Tieno) 

Dag 6 : Dinsdag. 

Na het ontbijt krijgen we een kookworkshop waar we diverse Italiaanse streekgerechten maken, waarna we dit samen  als lunch gaan nuttigen.

Tegen de tijd dat we moeten vertrekken sluiten we af door nog een broodje te eten bij de accommodatie en worden we rond 18 uur teruggebracht naar het vliegveld in Pescara, waar de terugvlucht rond 20:25 plaatsvindt.

Wat is inclusief en wat niet?

INCLUSIEF :

 • 5 overnachtingen
 • 4 x ontbijt
 • 1 x brunch
 • 2 x diner
 • 1 x salade diner
 • 1 x BBQ avond
 • 1 x Pizza avond (zelf maken en bakken) 
 • 1 x picknick op de hoogvlakte (incl drinken)
 • 1 x broodjesbuffet
 • Alle drankjes die genuttigd worden bij Casa Cologna
 • Kookworkshop
 • Bezoek wijnhuis en olijfperserij met proeverij en mogelijkheid tot gratis vervoer naar centrale plek in NL van de aangekochte wijn en/of olijfolie
 • Het vervoer vanaf aankomst in Pescara tot vertrek in Pescara

EXCLUSIEF :

 • Lunch op Trabocco
 • Deelname aan de Zipline
 • 2 x lunch (Atri en bij de Zipline)
 • Drankjes die niet bij Casa Cologna genuttigd worden
 • Vliegticket Ryanair Weeze – Pescara vv.
 • Vervoer naar en vanaf vliegveld Weeze

Wat kost het?

€ 685,-

voor een gedeelde kamer (Je deelt een appartement, slaapt alleen in een 1 of 2 persoons bed, de ander slaapt in een ander 1 of 2 persoons bed, je deelt de badkamer)

€ 770,-

voor een eigen kamer (Je slaapt alleen op een kamer en je hebt je eigen badkamer)

Interesse?

Neem contact op met Casa Cologna via E-mail of telefoon, whatsapp of bellen.

AbruzzoCasaCologna@gmail.com

+39 3499477225

Casa Cologna vakantie appartementen, B&B, camping en glamping in Abruzzo Italia