nieuwsbrief november

November 2019

Recept van Zuppa di Ceci e Castagne

Afgelopen maandag was het 11 november, in het zuiden van Nederland betekent dit het begin van carnaval. Maar het is ook Sint Maarten. In Italië wordt dit ook gevierd. San Martino, zo ook in ons dorp Cologna Paese in Abruzzo. En natuurlijk brachten we daar een bezoekje. Zoals elk feest in Italië draait het om samen eten. Er waren diverse gerechten, natuurlijk arrosticini (schapenvlees aan een spiesje) salsicce met kool, frietjes, gefrituurde kaas én zuppa di ceci e castagne. Soep van kikkererwten en kastanjes. 
Benodigdheden:
olie
zout, peper
laurierblaadjes 2
takje rozemarijn
venkelzaad (naar smaak)
40 g olie
1,2 liter water
300 gr gedroogde kikkererwten
700 gr kastanjes. 

Kikkererwten 4 uur weken in water. 
Daarna afspoelen en met 1,2 liter water 1 uur zachtjes laten koken. De kastanjes (met schil) in een pan water doen, venkelzaad en laurierblaadjes erbij doen. 
40 minuten laten koken, af laten koelen en daarna pellen. 
Knoflook fijn snijden en fruiten in de olie. 
De gepelde stukjes kastanje erbij doen, even laten bakken in de olie. 
Dan de kikkererwten mét het water erbij mengen. 
Het takje rozemarijn erbij en zout en peper. 
Daarna nog 15 minuten goed laten doorkoken. 
Het takje rozemarijn verwijderen en een scheut olie door de soep roeren. 
Heerlijk met geroosterd brood. 
 Probeer ook de variant met kikkererwten en pompoen! Ook een lekkere maaltijd soep!

Buon appetito 

2020 Nieuw seizoen

Als het seizoen is afgelopen dan gaan we ons voorbereiden op de winter. Tuinmeubilair wordt opgeslagen in de bar, zwembad wordt afgedekt, tuin winterklaar gemaakt, klusjes worden gedaan én nieuwe plannen voor Casa Cologna voor 2020 worden gemaakt. We hebben gelukkig heel mooi weer gehad in de afgelopen weken waardoor we ook heerlijke wandelingen en een fietstocht op een E-bike gemaakt hebben. Abruzzo is prachtig in de herfst. Uitstapjes maken, wandelingen, fietstochten, dat zijn dingen die je het best kunt doen in het voorjaar en in het najaar. Hartje zomer, wanneer het echt heel warm is, wordt actief ondernemen minder aantrekkelijk. 

Ook vind ik (Jet) het leuk om nieuwe recepten uit te proberen, die ik dan volgend seizoen onze gasten kan voorschotelen. Buiten de zomer periode spreken we natuurlijk ook meer met Italianen en verbeteren we onze Italiaanse woordenschat. Ook is er meer tijd om wat te knutselen, creatief bezig te zijn. 

Dit alles geeft inspiratie voor het nieuwe seizoen. Zouden onze gasten dit ook allemaal leuk vinden?Gaan we themaweken organiseren in april, mei, juni, september en oktober? En wat dan? 

  • kookweek
  • wijnweek met proeverijen
  • sportief zijn: fietsen, yoga en/of wandelen
  • schildersweek taalweek

Wat zou jij nou leuk vinden??

Stuur ons een mailtje waarvan jij denkt dat jij als gast van Casa Cologna blij van wordt…..
Alvast bedankt voor het meedenken!!

Bocca di Valle. 

Een paar weken geleden maakten we een wandeling bij Bocca di Valle (de mond van de vallei). Het was prachtig herfstweer en de wandeling ging gedeeltelijk door een beukenbos. 
Bocca di Valle ligt bi j Guardiagrele in het Majella Nationaal Park. Dit gebied op een uurtje afstand van Casa Cologna is bosrijker dan onze nabije omgeving. Dus heerlijk wandelen, ook in de zomer als het warmer is. 
De wandeling start in het stadje Bocca di Valle en na ongeveer anderhalf uur ben je bij een waterval ‘Cascate di San Giovanni’ die maar liefst 35 m hoog is. 

Deze wandeling is goed te combineren met het avonturenpark Majella, waar diverse klim- en klauterroutes in de bomen zijn, voor kinderen én volwassenen. Op grote hoogte in de bomen leg je een parcours af, waarbij je goed vast zit dus is het heel veilig. Het is al geschikt voor de allerkleinsten maar zeker ook voor de volwassenen.  Dit avonturenpark ligt  op 10 minuten rijden afstand van Bocca di Valle. 

wat te doen in Abruzzo
Dit was de nieuwsbrief uit Abruzzo van November. Wilt u elke maand deze nieuwsbrief uit Abruzzo in uw email krijgen, schrijft u zich dan nu in via de pop-up.

Casa Cologna vakantie appartementen, B&B, camping en glamping in Abruzzo Italia

Translate »
Open chat
WhatsApp ons
CIAO !