nieuwsbrief november 2021

Recept van de maand


Schiacciata alle zucchine.


Schiacciata betekent dunne focaccia, gebakken in de oven. Zucchine zijn courgettes.


Benodigdheden:
2 courgettes
420 ml water
30 ml olijfolie
1 theelepel zout
200 gram bloem
30 gram Parmezaanse kaas geraspt
rozemarijn
nog een scheutje olijfolie


Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
Snijd de courgettes in dunne plakjes. Met een keukenmachine of mandoline kun je de dunste plakjes maken.
Meng het water met de olie, het zout, de bloem en
de Parmezaanse kaas.
Als je alles goed gemengd hebt dan doe je de schijfjes courgette erbij.
Leg een vel bakpapier op een grote bakplaat. Giet het mengsel op de bakplaat. Strooi er wat rozemarijn over en een beetje olijfolie.
Daarna bakken in de oven op 200 graden.
Afhankelijk van de dikte van het mengsel 10-20 minuten bakken. Het brood moet droog zijn maar niet te hard.
Lekker als hapje vooraf of als snack bij een glas
Italiaanse wijn.
Buon Appetito

Nieuws van de maand


Herfst.
Ook hier in Italië is het herfst geworden. Prachtige plaatjes levert dit op. Wijnvelden die de kleuren rood, oranje en geel hebben.
En rijd je door de bergen dan zie je de bossen ook die mooie herfstkleuren hebben. En omdat je tegen een helling aankijkt is het
fantastisch mooi. Het weer is de laatste dagen ook herfstacjtig. Grijs, regenachtig en mistig. Gelukkig is het niet echt koud.
We gaan komende week alles in de winterstand brengen. Parasols opbergen, tuinstoelen onder de overkappingen zetten. De bedekking van de pergola’s eraf halen, zwembad afdekken enz enz.
En wij gaan onze winteractiviteiten weer oppakken. Kleine aanpassingen bij de appartementen, een kleine verbouwing bij onszelf, onderhoud, aan de website werken, nieuwe dingen bedenken. En we hebben weer tijd om te gaan sporten, nog meer tijd voor onze huisdieren, wandelingen maken, wat vaker naar Nederland reizen, enz enz.
Ook is het uitdenken en uitproberen van nieuwe recepten iets wat ik (Jet) in de winter doe. Ik verzamel dan allerlei recepten en na het maken daarvan selecteer ik of ze geschikt zijn voor Casa Cologna of niet. Soms
zijn ze fantastisch maar veel te bewerkelijk als ik voor 30 gasten kook. Elk jaar hebben we nieuwe gerechten voor onze gasten.
Welk Italiaans gerecht is jouw lievelingsgerecht?
Welk Italiaans gerecht zou jij wel op onze mee-eet avonden willen zien? Laat het ons weten!!
Jet@abruzzovakantie.eu

Stad/streek van de maand


Pescocostanzo
Dit kleine stadje ligt in de provincie L’Aquila, hoog in de bergen, bijna op 1400 m boven de zeespiegel. Het is de vierde hoogste gemeente van de Apennijnen. Pescocostanzo dateert uit de 10e eeuw.
Abruzzo heeft er velen en ook Pescocostanzo behoort tot een van I borghi più belli d’Italia (de mooiste dorpen van Italië).
Bij aankomst zie je veel grote hotels net buiten het centrum. Het is namelijk ook zeer geliefd als ski gebied. En dat zie je meteen. Een groot
contrast met het Centro Storico, het oude centrum. Smalle straatjes, mooie pleinen en prachtige gebouwen.
Een bezoekje aan de Basilica di Santa Maria del Colle mag niet ontbreken. Het is een prachtige kerk en vooral het plafond, hout met goud, trekt de aandacht.
En neem vooral plaats op een terrasje op piazza Municipio (stadhuisplein).
Het gebouw wat je vanaf hier ziet, met opvallende nissen in de gevel, is het Palazzo Fanzago, een voormalig klooster. Binnen is een kantklos- en handwerkmuseum gehuisvest.
Bij de fontein zie je het stadhuis van de gemeente Pescocostanzo.
Loop je nog een stukje verder en een aantal trappen op dan kom je bij een kerk uit de 13e eeuw, Sant’Antonio Abate. Vanaf deze plek heb je een schitterend uitzicht op de omgeving.
Het gemeentelijke natuurreservaat is het bos van Sant’Antonio , dat in 1986 beschermd gebied werd. En onderdeel is van Nationaal park Majella.
Er staan veel eeuwenoude beukenbomen. Vooral in de herfst, door de mooie kleuren, prachtig om te zien.

Casa Cologna vakantie appartementen, B&B, camping en glamping in Abruzzo Italia

Translate »
Open chat
WhatsApp ons
CIAO !