nieuwsbrief december

Recept : Il parrozzo. Een lekkernij uit Abruzzo. 

 • ingrediënten:
 • 6 eieren
 • 200 gram suiker
 • 150 gr griesmeel (dus geen witte bloem)
 • 200 gr gehakte amandelen
 • 1 biologische citroen, de schil raspen
 • 2 eetlepels likeur Amaretto di Saronno
 • 150 gr pure chocolade
 • 30 gram boter

voorbereiding:

 • 1-Klop de eierdooiers met de suiker tot het mengsel schuimig is en voeg vervolgens de gehakte amandelen, het griesmeel, de geraspte citroenschil en de likeur toe.
 • 2- Klop de eiwitten stijf en schep dit voorzichtig in het eierdooiermengsel. Niet kloppen alleen door elkaar scheppen. 
 • 3- Vet een ​​bolvormig blik in, typisch voor de parrozzo, bestrooi met wat bloem, doe het mengsel in de vorm en bak in een hete oven op 160 ° gedurende ongeveer 50 minuten.
 • 4- Laat de cake afkoelen en bereid ondertussen het glazuur: smelt in een kleine steelpan de gehakte chocolade met de boter en laat het glazuur geleidelijk vanuit het midden van de parrozzo  naar beneden stromen. Zodat de hele bol bedekt is met chocolade. 

Serveer de parrozzo als deze is afgekoeld.

Buon appetito 

Nieuwe themareizen in 2020!

In de vorige nieuwsbrief vroegen we jullie waar je nou blij van zou worden als je bij Casa Cologna op vakantie bent. Er zijn veel sportievelingen onder onze volgers. Fietsen en wandelen staan bovenaan. Maar wist je dat je hier in de omgeving ook kunt golfen! In Chieti is een 18 holes golfcourse. Maar het lekker Italiaans eten en de lekkere wijnen scoren heel goed bij jullie.

Wat is nieuw in 2020?

We hebben vorig jaar voor het eerst i.s.m. Marianne Baijens een schildersweek georganiseerd. Deze is zo goed bevallen dat ze voor 2020 twee weken gereserveerd heeft. Er zijn al diverse inschrijvingen zodat de weken zéker door gaan. Maar er is nog plek op:

 • Zaterdag 18 april-25 april 2020
 • Zaterdag 30 mei- 6 juni 2020.

Natuurlijk kunnen de sportievelingen hun hart ophalen bij Casa Cologna. Vorig jaar hebben veel gasten gefietst op de E-MTB en een mooie route gefietst met een gids. De E mountainbikes maken dat je nèt dat steuntje in de rug krijgt om in de heuvels goed vooruit te komen. De gids (Engelstalig) laat je de mooiste plekken zien en kan er ook nog leuk over vertellen. Zelf hebben we een crosstrainer aangeschaft. Zodat onze gasten, als ze willen, kunnen bewegen en daarbij kunnen genieten van het mooie uitzicht. En voor de wandelaars hebben we een nieuw wandelboek met routes naar de toppen van de bergen in de Gran Sasso.

Koken, eten en wijn.

We organiseren in 2020 twee nieuwe items. Namelijk kookworkshops en wijndagen.

Van zaterdag 9 tot woensdag 13 mei 2020 hebben we een wijnreis. All inclusive, dwz we halen onze gasten op bij het vliegveld in Pescara en brengen ze bij vertrek ook weer weg. Alle maaltijden en drankjes zitten bij de prijs inbegrepen. Evenals bezoekjes aan wijnboeren en een olijfboer. Voor het volledige programma zie onze website. www.abruzzovakantie.eu

Van zaterdag 13 tot woensdag 17 juni 2020 hebben we de kookworkshops. Net als bij de wijnreis is alles inclusief. Ophalen, wegbrengen, maaltijden, kookworkshops, drankjes en uitstapjes. 

Hoe leuk is dat? Koken in Italië, gezellig met een kleine groep en dan met z’n allen genieten van de lekkere gerechten samen met heerlijke wijnen. Je kookt en eet samen in een gemoedelijke setting. Vers, smaakvol en niet té moeilijk. De nadruk ligt op gezelligheid en lekker eten en op kennis maken met de Italiaanse keuken ín Italië.

Skiën in Abruzzo 

In Abruzzo zijn maar liefst 18 (kleine) ski gebieden met een totale lengte van bijna 250 km piste.

Op het kaartje hieronder zie je waar ze liggen.  De dichtstbijzijnde voor ons is Prati di Tivo. Een uurtje met de auto en je staat op de piste. Ook Campo Imperatore is goed bereikbaar. De grote kabelbaan (Funivia, 100 persoons) brengt je naar boven naar het ski gebied. Je skiet daar op ruim 2000 meter hoogte. Het meest bijzondere gebied om te skiën is toch wel Passolanciano in de Majella. Omdat je daar kunt skiën met zeezicht.  Dat is heel apart, zie de foto hieronder.

Er komen hier in Abruzzo op de ski pistes geen horden toeristen waardoor het aangenaam skiën is en ook heel goed betaalbaar. Je kunt een ski kaart kopen voor een paar uur, een halve dag of een hele dag. Ook de huur van de ski’s, schoenen en stokken is heel goed betaalbaar. En nee, après ski kennen ze niet in Abruzzo, maar een lekkere lunch in het zonnetje natuurlijk wel.

Casa Cologna vakantie appartementen, B&B, camping en glamping in Abruzzo Italia

Translate »
Open chat
WhatsApp ons
CIAO !