Nieuwsbrief maand december 2022

Recept van de maand

Scaloppine con limone.

Ingrediënten voor 4 personen:

8 plakjes kalfsvlees (ongeveer 450 g)
50 ml. citroensap
zout naar smaak
zwarte peper naar smaak
bloem
40 gr. boter

Bereiding:

Om de scaloppine met citroen te bereiden sla je eerst de plakjes vlees platter met behulp van een vleeshamer, daarvoor bedek je ze met bakpapier om de vezels niet te breken, sla niet te hard maar wel stevig totdat het vlees veel dunner is geworden.
Bestuif de plakjes kalfsvlees met bloem en verwijder de overtollige bloem.
Smelt de boter in een grote koekenpan op laag vuur, voeg dan de plakjes toe , zet het vuur iets hoger en bak een paar minuten eerst aan de ene kant en daarna aan de andere kant.

Breng op smaak met zout en peper.
Zet nu het vuur weer lager en giet het citroensap erbij.
Laat een paar minuten op laag vuur koken, net lang genoeg om de saus te laten indikken. Zet het apparaat uit en serveer je geurige scaloppine al limone onmiddellijk!

In plaats van citroensap kan je ook variëren met Marsala, bier of witte wijn. Ook is het mogelijk om het kalfsvlees te vervangen door kipfilet.
Heerlijk met gebakken aardappeltjes met zeezout en rozemarijn uit de oven.
Aardappels in blokken snijden (niet schillen), paar minuten koken, in ovenschaal doen, olie erover sprenkelen, wat zeezout en rozemarijn. In een voorverwarmde oven van 180-200 graden bakken totdat de aardappeltjes bruin zijn. Eventueel de laatste 5 minuten onder een hete grill zetten.

Buon Appetito

Nieuws van de maand

BUON NATALE E FELICE ANNO NUOVO

casa cologna winter

Stad/streek van de maand

Campo Imperatore wandelingen.

Campo Imperatore is een hoogvlakte gelegen in de Gran Sasso (Nationaal park Gran Sasso e Monti della Laga), het hoogste bergmassief van de Apennijnen. De vlakte heeft een lengte van ruim 15 kilometer en een breedte van 5 kilometer. De gemiddelde hoogte is ongeveer 2000 meter. In het noorden wordt de Campo Imperatore begrensd door de bergen Monte Brancastello (2385 m), Monte Prena (2561 m) en Monte Camicia (2570 m).

Je vindt er mooie plekken om te wandelen.
Bij het hoogste punt is een wandeling zigzaggend omhoog naar Rifugio (berghut) Duca Degli Abruzzi mogelijk. Er gaat ook een langere wandeling naartoe, dan loop je over de flank van de berg met een werkelijk schitterend uitzicht.

Laatst hebben we een wandeling gemaakt nét voordat je omhoog rijdt naar het hoogste punt. Het meest bijzondere hieraan was dat we door
een kloof van wit gesteente liepen. Het was zo wit en licht dat het net leek alsof het gesneeuwd had. Er zijn daar veel wandelpaden zoals je op de foto ziet. En op al deze paden heb je een adembenemend uitzicht. We liepen verder door de kloof richting het noorden en dan kom je op het punt dat je de zee weer ziet. Je hebt dan echt een zicht van ongeveer 50 km ver.
Prachtig, indrukwekkend, adembenemend en groots.

Dit gebied in Abruzzo moet je gezien en beleefd hebben als je hier bent.
Dus wandelschoenen aan en gaan…..!
Je vindt de route hiernaartoe en een trip over de hoogvlakte met de daaraan grenzende bezienswaardigheden en ook enkele wandelingen op onze website bij dagtrips:

https://abruzzovakantie.eu/dagtrip-campoimperator